Nieuws

Rouwen en herdenken – Personaliseer rouwstukken met behulp van kleuren

Herdenken en rouwen zijn persoonlijke ervaringen die voor iedereen anders zijn. Hoewel rouw in de basis een verdrietige gebeurtenis is, varieert de manier waarop we hiermee omgaan. In dit artikel ontdek je hoe je kleuren koppelt aan emoties en symboliek, zodat je rouwcreaties personaliseert en op die manier een bepaalde betekenis meegeeft.

GROEN, WIT EN BLAUW

GROEN

De kleur groen staat voor hoop en hernieuwing. Het symboliseert het voortbrengen van nieuw leven in de lente, na een donkere winter. Een groen rouwstuk verwijst naar het eeuwige leven en het voortbestaan van de geest van de overledene.

 

WIT

Witte rouwcreaties worden vaak geassocieerd met een vredig hiernamaals en symboliseren de spirituele reis van de overledene. In deze krans vind je ook groen terug, wat verwijst naar het voortdurende leven. Voor meer inspiratie voor het maken van kransen, bekijk het Lookbook.

 

BLAUW

Een blauw rouwstuk symboliseert sereniteit en vrede. Het is goed zo, de strijd is gestreden en de rust is gevonden. Er is vertrouwen in het hiernamaals, een voorspoedige reis wordt gewenst.

 

ROOD – ROZE – ORANJE – GEEL

ROOD

De kleur rood drukt liefde en respect uit en symboliseert kracht en moed. Ideaal voor het creëren van een diepe, liefdevolle sfeer.

 

ROZE

Met de kleur roze wordt de nadruk gelegd op dankbaarheid en liefdevolle herinneringen. Hiermee creëer je een ambiance van waardering en aanvaarding.

 

ORANJE

Oranje zie je niet vaak terug bij herdenkingen. Echter kan deze kleur goed worden ingezet tijdens een minder traditionele rouwceremonie. Deze kleur staat namelijk voor het vieren van het leven en de vreugdevolle herinneringen.

 

GEEL

Geel heeft in sommige landen een dubbele betekenis – zon en vreugde tegenover jaloezie en afgunst. Informeer je klant goed hierover. Als de optimistische variant gewenst is, kan geel prachtig uitpakken in een werkstuk.

 

PAARS

Bij een rouwcreatie met paarse bloemen ligt de nadruk op respect. Druk waardigheid uit met een krans van paarse bloemen. Een mooie combinatie met bijvoorbeeld clematisranken, zoals je in onderstaande foto van BLOOMS kunt zien.